Behandling af rygsmerter og lændsmerter

Har du smerter i ryg og torso? Så lad os hjælpe dig

Rygsmerter hører til blandt de mest udbredte lidelser. Men bare rolig, der er hjælp at hente. Vores fysioterapeuter er eksperter i behandling af lændsmerter og rygsmerter. Vi ved, at ingen krop er ens, og vi har mange års erfaring i at tilbyde individuelle behandlinger, der er skræddersyet til lige præcis dig.

FysioDanmark Vanløse har hjulpet mange patienter med behandling af rygsmerter og lændsmerter. Udover Vanløse har vi også mange patienter, der kommer fra nærliggende byer såsom Brønshøj og Rødovre. Uanset hvor du er fra, så ser vi frem til at hjælpe dig.

Hvordan viser smerterne sig?

Rygsmerter og lændsmerter kan vise sig på mange måder.

  • Nedsat bevægelighed (Du kan f.eks. have problemer med at binde dine sko, komme ud af sengen eller trække vejret dybt)
  • ​Svært ved at sidde ned og rejse dig op
  • ​Smerter i ryggen, som evt. forværres, når du drejer i ryggen eller ved løft
  • ​Stivhed i ryggen
  • ​Smerter ud i balde, ben eller fod
  • ​Nedsat kraft i benet
  • ​Nedsat følesans i ben og fod
  • ​En snurrende fornemmelse i ben, fod og/eller tæer

Når det kommer til lændsmerter, kan det både være helt lokalt, men man kan også opleve at mærke noget ned i benet. Dette kan stamme fra mange strukturer, men er meget sjældent alvorligt.

Er det i brystdelen af ryggen, du har ondt, kan du opleve, at smerterne stråler ud og fremad langs ribbenene. Udtalt stivhed i både lænd og brystdel er almindeligt – det kan være kroppens forsvar mod smerten, der gør, at du ikke kan dreje og bøje i ryggen.

Da man kan opleve gener og smerter i ryggen på baggrund af mange forskellige årsager, er det vigtigt at du bliver undersøgt grundigt.

Vores fysioterapeut kan blandt andet undersøge

Bevægelighed og funktion af ryggen

​Muskelstyrke

​Reflekser og følsomhed

​Om problemet er muskulært, ledmæssigt eller relateret til nerverod (bruskskive mellem hvirvlerne)

​Når problemet er indkredset, vil din fysioterapeut typisk foretage nogle mere præcise tests, så han eller hun kan fastslå, hvilke strukturer der udløser smerterne.

Under undersøgelsen er fysioterapeuten også opmærksom på, om du fejler noget alvorligt, som kræver yderligere undersøgelse.

Behandling af lændsmerter og rygsmerter kan foregå således:

En gennemgang af, hvad der kan være årsagen til dine gener, samt hvad du selv kan gøre for at afhjælpe det.

Genoptræning/træning f.eks. holdtræning, superviseret træning, selvtræning og hjemmeøvelser. Her vil der blive taget udgangspunkt i netop dine gener og hvad du kan lave.

Behandling af rygsmerter og lændsmerter ved forskellige modaliteter. Det kan være manuel behandling, udspænding eller lignende.

Drejer det sig om en overbelastning, kan du have behov for at ændre bevægemønster i en kortere periode. Det bedste du dog kan gøre, er hele tiden at holde dig lidt i gang. At være helt i ro kan nogle gange forhale problemet.

Desuden vil din fysioterapeut vejlede dig i, hvordan du kan håndtere din ryg og smerterne der kommer der fra, – for eksempel hvordan du kommer ud af sengen med så få smerter som muligt.

Sideløbende vil du typisk skulle lave øvelser, som er skræddersyet til dig. Du vil formentlig også få øvelser, som du skal lave derhjemme for at få mest muligt ud af forløbet, eller du kan have behov for at ændre på noget i hverdagen.

Sammen vil du og din fysioterapeut lægge en plan for, hvordan du undgår at problemet vender tilbage, så du hurtigst muligt kommer tilbage på sporet igen uden smerter.

Kontakt os og hør mere om behandling af lændsmerter og rygsmerter

Book tid til en professionel og helhedsorienteret behandling af rygsmerter og lændsmerter allerede i dag. Du er velkommen til at kontakte os på telefon 38 74 02 58, så er du allerede godt på vej til at blive smertefri.

Åbningstid hos FysioDanmark Vanløse

Mandag

​07.00 - 19.00​

Tirsdag

​07.00 - 19.00​

Onsdag

​07.00 - 19.00​

Torsdag

​07.00 - 19.00​

Fredag

​07.00 - 16.00​

​Åbningstider for tidsbestilling

Mandag - torsdag​

​08.00 - 16.00​

Fredag

​08.00 - 15.00

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Autoriseret Fysioterapeut Fysiodanmark Vanløse ApS

Indertoften 10, 3. SAL, 2720 Vanløse

Klik her for rutevejledning

CVR: 42864250

Kontaktoplysninger

Telefon: 3874 0258

E-mail: fd@vanlose-fys.dk

Book tid hos os

Telefontider

Man - tor: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 15.00

Lørdag og søndag: lukket