Kort om SuperSole

SuperSole-konceptet anvendes i privat praksis og findes på nuværende tidspunkt i Danmark, Tyskland, Spanien, Sverige samt Norge.

Konceptet indebærer ordinering og udformning af SuperSole indlægssåler som supplement til almindelig
fysioterapi i tilfælde, hvor en indlægssål kan medvirke til at afhjælpe eller forebygge fodrelaterede problemer, der manifesteres i kroppen. De vigtigste hensigter med SuperSole indlægssåler er korrektion og stødabsorbering.

Uddannelse
Det kræver en særlig uddannelse at kunne arbejde med SuperSole-konceptet. Uddannelsen består af 3 kurser á 15 lektioner.

Indlægssålerne
Konceptet arbejder med 5 basissåler: Care, Extrem, Active, Power og Slim.

Udformning
Hvis det efter anamnese og undersøgelse viser sig, at indlægssåler kan afhjælpe patientens problem, fremstilles der et par individuelt udformede SuperSole indlægssåler. Sålen opvarmes og placeres på en såkaldt ”Molding stand”, hvorefter patienten træder op på sålen. Herefter formes sålerne.

Indlægssålerne kan genopvarmes. Det giver fysioterapeuten mulighed for at ændre dem løbende. f.eks. hvis patientens fodstilling ændres som følge af indlægssål eller anden fysioterapeutisk behandling. Patienterne opfordres til at få indlægssålerne kontrolleret og evt. justeret hver 4.-6. måned.