Konceptet

Konceptet indebærer ordinering og udformning af indlægssåler som supplement til almindelig fysioterapi i tilfælde, hvor en indlægssål kan medvirke til at afhjælpe eller forebygge fodrelaterede problemer. De vigtigste hensigter med indlægssåler er korrektion og stødabsorbering.

Udformning

Hvis det efter anamnese og undersøgelse viser sig, at indlægssåler kan afhjælpe patientens problem, fremstilles der et par individuelt udformede indlægssåler. Sålen tilpasses og udformes efter patientens fødder, så vi er sikre på at de passer til perfektion. På denne måde opnår vi de bedst mulige resultater.

Indlægssålerne kan justeres løbende. Det giver fysioterapeuten mulighed for at ændre dem løbende. f.eks. hvis patientens fodstilling ændres som følge af indlægssål eller anden fysioterapeutisk behandling. Patienterne opfordres til at få indlægssålerne kontrolleret og evt. justeret hver 4.-6. måned.

Du kan med fordel forsøge dig med nogle såler, hvis du begiver dig i kast med aktiviteter hvor du er meget på benene. Det behøver ikke kun at være løbesko, men man kan også drage fordel af sålerne ved f.eks. golf. Flere oplever også bedring hvis man får dem tilpasset de sko man til daglig går i.

Da sålerne tilpasses et bestemt par sko, skal du huske at medbringe netop dem du gerne vil have sålerne tilpasset.

Hvis du tænker det kunne være relevant for dig, så husk at konsultere med din fysioterapeut. Hvis du har spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte os på klinikken.